NOVI BEOGRAD

KLUB PLIVAČKIH SPORTOVA

VK Novobeogradski Vukovi

Lista timova

II liga Srbije 2018/2019

Prva takmičarska sezona Vaterpolo kluba “Novobeogradski vukovi” bila je 2018/2019. Tačnije, bilo je to u okviru II lige Srbije, koja se igrala tokom jula i avgusta 2019. godine.

Liga se igrala u dve grupe “Sever” i “Jug” po dvostrukom bod sistemu, a prve dve ekipe iz svake grupe izborile su plasman na završni turnir. Grupu “Sever” po konačnom plasmanu su činili ekipe: Proleter, Mladost, Vind Sport, Polet, Sava i Senta, a grupu “Jug” su činili: Novobeogradski Vukovi, Kraljevo, Goč, Paraćin i Požarevac.   

Vukovi su do finala ubedljivo savladali sve ekipe, a u finalu su se sastali sa Proleterom. Utakmica je bila zanimljiva i dramatična. Proleter je vodio u prve tri četvrtine, da bi Vukovi, koje je sa klupe predvodio Aleksandar Šapić, u poslednjoj četvrtini napravili veliki preokret i time osvojili II ligu, bez obzira što su se obe ekipe plasirale u Prvu B ligu. 

 

 

Prva B liga 2019/2020

U sezoni 2019/2020 igrala se jedinstvena Prva B liga sa 12 ekipa. Prvi deo se igrao po jednokružnom bod sistemu, a u drugom delu su ekipe podeljene na grupu za plasman od 1-6. mesta i od 7-12. mesta. U drugu fazu su se prenosili bodovi iz prvog kruga, ali samo iz mečeva sa rivalima iz iste grupe u drugoj fazi. 

Vukovi su tokom celog prvenstva vodili borbu sa Valisom, koje su u prvoj fazi na svom bazenu pobedili sa 10:9. Međutim, veliki rivali bili su Rasina i Proleter, od koga su Vukovi poraženi u gostima i time zakomplikovali svoju poziciju.

Ipak, u drugom delu Vukovi su remizirali sa Valisom u Valjevu i uz pobede nad Rasinom i Proleterom držali prvo mesto i pored istog broja bodova kao Valis. Sezona je prekinuta kolo pre kraja zbog uvođenja vanrednih mera usled izbijanja epidemije izazvane korona virusom. Sve četiri ekipe prebačene su u Prvu A ligu za sezonu 2020/2021.