NOVI BEOGRAD

KLUB PLIVAČKIH SPORTOVA

U18: Prvenstvo Srbije

Vaterpolisti NOVOBEOGRADSKIH VUKOVA odigrali su odličan završni turnir Prvenstva Srbije za igrače do 18 godina starosti. Igrači trenera Nenada Vasilevskog, posle poraza u finalu od Banjice, osvojili su srebrnu medalju, prvu i istoriji muških vaterpolo klubova Novi Beograd i Vukovi u petogodišnjoj istoriji. 

Vukovi su grupnoj fazi igrali protiv Radničkog iz Kragujevca i Crvene Zvezde. U prvom meču Vukovi su pobedili Radnički sa 10:9 u meču koji je obilovao preokretima. U drugom meču bili su na domak pobede protiv Crvene Zvezde, pošto su poveli 13 sekundi pre kraja posle čega su već počeli da slave, što ih je koštalo primljenog gola. Ipak, konačan rezultat 12:12 bio je dovoljan za plasman u finale. 

U finalu je Banjica zasluženo pobedila možda i ubedljivije nego što je pravi odnos snaga, ali posle dva iscrpljujuća meča i kraće klupe, možda bolje nije ni moglo.

Ostaće upisano u istoriji kluba da su prvu medalju doneli: Aleksandar Slavković, Vuk Vitorović, Matija Žeželj, Matija Drašković, Aleksa Stefanović, Matija Đorđević, Đorđe Manojlović, Uglješa Acković, Andrej Bašica, Đorđe Džunić, Aleksa Ilić, Nikola Jovanović, treneri: Nenad Vasilevski i Đorđe Filipović.NOVOBEOGRADSKI VUKOVI