NOVI BEOGRAD

KLUB PLIVAČKIH SPORTOVA

Porazom od Radničkog, Novi Beograd ostao bez finala Kupa

KUP SRBIJE | POLUFINALE

RADNIČKI – NOVI BEOGRAD 13:9 (1:4, 8:2, 3:2; 1:1)

 

Novi Beograd nije uspeo da se plasira u finale Kupa Srbije. Večaras je Radnički bio bolji rival u utakmici koja je bila veoma visokog ritma od prve do treće četvrtine, nabijena tenzijom i duelima koji su često prelazili granicu sportskog, što je i razumljivo s obzirom da je ova utakmica važila za finale pre finala i da je pobednik veliki favorit u sutrašnjem finalu.

 

Novi Beograd je otvorio utakmicu kako se samo poželeti može, odigravši skoro savršenu četvrtinu. Golove su postizali Tomić šutem sa distance, Nikolov sa dva metra, Martinović i Ćuk takođe šutevima sa distance za prednost od 4:0. Radnički je ipak uspeo da smanji rezultat preko Rašovića, na dve sekunde pre kraja, iskoristivši igrača više.

 

Šta tek reći da igru Radničkog u drugom delu! Ako je Novi Beograd odigrao skoro savršenu prvu, Radnički je drugu odigrao bar još duplo bolje. Prednost Novobeograđana se istopila pre polovine drugog dela.  Ništa u tim momentima nije polazilo za rukom igračima Vlade Vujasinovića. Neuspšne šuteve, često i brzoplete, igrači Radničkog kažjavali su kontra napadima i lakim golovima. Kragujevčani su napravili seriju od 4:0, stigavši do prednosti od 5:4. Strelci su bili Radulović, Lukić, Krug i Rašović. Uspeo je tada Novi Beograd da izjednači na 5:5, preko Ćuka. Ponovo je Rašović bio strelac za novo vođstvo Radničkog, ali je još jednom izjednačio Avramović. Rašović postiže još jedan gol za treće vođstvo Radničkog, na šta Novi Beograd ne uspeva da odgovori. U poslednjem minutu II četvrtine Radulović i Stanojević donose prednost Radničkom od 9:6.

 

U III četvrtini Lukić iz igrača više postiže gol za vođstvo Radničkog od 10:6, da bi konačno Asanović i Avramović smanjili na 10:8. Bilo je u tim momentima još nekoliko prilika za Novi Beograd, ali je možda zafalilo i sreće. Ipak, u finišu četvrtine Rašović sa nova dva gola čini se presuđuje Novom Beogradu, jer nije bilo realno očekivati da se posle takvog ritma koji je do tada viđen, nešto značajnije promeni u poslednjoj četvrtini i Novi Beograd stigne zaostatak od četiri gola.

 

Viđeno je dosta tenzije, duela i koškanja u poslednjoj četvrtini ali više nije bilo snage. Smanjio je Tomić na 12:9, a konačan rezultat postavio Rašović sredinom ovog perioda, svojim sedmim golom, čime je i više nego zaslužio zvanje igrača utakmice.

 

statistika Radnički - Novi Beograd