NOVI BEOGRAD

KLUB PLIVAČKIH SPORTOVA

SUPER LIGA | 3. KOLO
CRVENA ZVEZDA – NOVI BEOGRAD 11. APRIL 11:11 (1:3; 5:2; 4:3; 1:3)

Za derbi utakmicu 3. kola Super lige, vezano je nekoliko kurioziteta. Ovo je prvi duel dve ekipe, a pitanje je kada se dogodilo u bilo kom sportu, da prvi duel dva tima predstavlja ujedno i derbi kola, koji se prenosi na nacionalnoj televiziji. Osim toga, na klupi novobeograđana, sedeo je trenerski triling iz snova, Vladimir Vujasinović, Aleksandar Šapić i Aleksandar Ćirić. Teško da su se u nekom sportu na klupi jednog kluba našle tri takve igračke veličine.


Pre ove utakmice Novi Beograd je ostao bez Vojislava Čupića, dok Marko Avramović nije bio u sastavu zbog bolesti tako da je Vujasinović na raspolaganju imao jednog igrača manje u protokolu. Sa druge strane dva igrača Crvene Zvezde su se tek oporavila posle dvonedeljne izolacije.


Miloš Ćuk


Novi Beograd je bolje odigrao I četvrtinu u kojoj je stekao prednost od 3:1. Ovaj deo je obeležila dobra igra u odbrani obe ekipe i samo jedno isključenje iz koga je igrač Novog Beograda Filipović, doveo svoj tim u vođstvo od 0:1. Zvezda je izjednačila već u sledećem napadu kada su igrači Novog Beograda napravili grešku u preuzimanju, ostavivši potpuno samog Kasuma pred svojim golom, kome nije bilo teško da savlada Rističevića. Do kraja četvrtine, Ćuk i


Gogov postižu dva gola za Novi Beograd šutevima posle faula.
Novi Beograd je pred utakmicu važio za blagog favorita, ali je tokom druge četvrtine Zvezda preuzela igru u svoje ruke. Domaći su u II četvrtini napravili seriju od 3:0 uz neiskorišćen peterac, koji je odbrani golman gostiju Rističević. Do kraja četvrtine, novobeograđani su stizali rezultat, a domaći vraćali prednost od jednog gola. Tri sekunde pre kraja četvrtine, Tankosić je umakao odbrani Novog Beograda i doveo Zvezdu u vođstvo od 6:5, na polovini utakmice.


Nastavila je Zvezda u istom stilu i tokom III četvrtine. Na početku ovog dela postigli su dva gola za najveću prednost u toku utakmice od 8:5. Tada su igrači Vladimira Vujasinovića zaigrali nešto bolje i počeli da stižu rezultatski zaostatak, ali je i ovaj period dobila Zvezda sa 4:3 i u poslednju četvrtinu ušla sa dva gola prednosti, 10:8.


Prvi gol u IV četvrtini postigao je Martinović i smanjio na 10:9, ali je Zvezda preko Tankosića ponovo povela sa dva gola prednosti. Gogov je sa dva uzastopna gola posle faulova, doneo izjednačenje na tri minuta pre kraja. Obe ekipe su imale priliku da dobiju utakmicu u završnici, Zvezda nije iskoristila peterac i igrača više, Novi Beograd igrača više i poslednji napad u kome je igrač Zvezde zaostao. Na kraju se čini podela bodova predstavlja i odnos viđenog u bazenu.


Po četiri gola postigli su Tankosić za Zvezdu i Ćuk za Novi Beograd, ali su igrači utakmice golmani obe ekipe. Oba čuvara mreže zaustavili su po dva peterca i imali veliki broj odbrana. Rističević ipak nekoliko više, završivši meč sa 16 odbrana. Novi Beograd nije iskoristio ni jedan od dva peterca, a Zvezda ni jednog igrača više od 6.


SUPER LIGA | 3. KOLO
CRVENA ZVEZDA – NOVI BEOGRAD 11. APRIL
11.10.2020. – SC „MGM“
DELEGAT: G. Arnautović, SUDIJE: I. Raković, N. Golijanin
PETERCI: Crvena Zvezda 2/4; Novi Beograd 0/2
ISKLJUČENJA: Crvena Zvezda 0/6; Novi Beograd 3/6


Crvena Zvezda
1. Vladimir Mišević
2. Veljko Tankosić – 4
3. Petar Kasum – 1
4. Dušan Marković
5. Gavril Subotić – 2
6. Vuk Milojević
7. Lazar Vićović
8. Dušan Grgović
9. Miloš Vukićević K
10. Kristijan Šulc – 3
11. Darko Stojanović
12. Marko Radović – 1
13. Darko Aleksić
14. Petar Stanković
T: Aleksandar Filipović, Balša Nikolić


Novi Beograd 11. april
1. Dimitrije Rističević
2. Đorđe Filipović – 2
3. Petar Tomić
4. Nikola Bursać
5. Miloš Ćuk – 4
6. Nikola Radulović
7. Draško Gogov – 3
8. Andrej Bašica
9.
10. Aleksa Radanović – 1
11. Nikola Nikolov
12. Petar Mitrović
13. Matija Vlahović
14. Vaslije Martinović – 1
T: Vladimir Vujasinović, Aleksandar Šapić, Aleksandar Ćirić